Clara i Rosa

poznaj zwierzaka

Clara i Rosa 1 Clara i Rosa 2

Cd tragedii jaką jest wojna 🙁 Te dwie kotki zostały ewakuowane do Polski ze swoja opiekunką . Niestety Pani Katia rusza w dalszą podróż do swojej rodziny i może zabrać tylko część swoich zwierząt 🙁 Obie kotki są w tej chwili pod opieką weterynaryjną Gabinet Weterynaryjny „Bahati” Skórzewo/Poznań i obiecałyśmy pomóc w adopcji. Przyszłym opiekunom pomożemy również w leczeniu.
Kotka Rosa( ruda ) jest przekochana, bardzo pokojowo nastawiona i zupełnie bezproblemowa. Wychowała się w schronisku, dlatego chyba tak dobrze dogaduje się z innymi zwierzętami, nawet psami.
Rosa to spokojna, czuła, zrównoważona ruda piękność. Od wielu lat przyjaźni się z kotką Clarą, opiekują się sobą nawzajem i bardzo często śpią przytulone, są po prostu nierozłączne.
Zalety: uwielbia czułość, kocha siedzieć na rękach i przytulać się. Jest spokojna i zrównoważona.
Cechy: Ma ok. 9 lat.
Kotka ma ma skłonność do alergii skórnych dlatego wymaga podawania specjalistycznej karmy. Jest wykastrowana, zaczipowana i zaszczepiona.
Clara to seniorka rodu, ma ok. 11 lat. Ma swój charakterek i swoje zdanie, ale nie sposób jej nie kochać. Jest wyjątkowa w swoim rodzaju. Nie miała lekkiego życia, bardzo długo mieszkała w schronisku,ale trafiła na wspaniałych ludzi i spędziła z nimi wiele lat. Teraz niestety muszą się rozstać, szuka domku , w którym spędzi swoją jesień życia. Clara jest bardzo spokojna, lubi się wylegiwać na poduszce, a swoje zadowolenie z głasków zawsze wyraża głośnym mruczeniem. Nie potrzebuje wiele, trochę ciepełka, czułości i jedzonka. Nie może jej jednak zabraknąć kotki Rosy u boku!
Zalety: spokojna i czuła. Uwielbia być głaskana i spać w łóżku ze swoim człowiekiem.
Cechy: należy jej wyczesywać gruby podszerstek. Jest po zabiegu usunięcia ząbków. Jest wykastrowana, zaczipowana i zaszczepiona.
Adopcja tylko w dwupaku, te kotki nie są w stanie bez siebie żyć…

pobierz dokumenty adopcyjne

oni też czekają na pomoc

Jeśli widzisz, że żywym istotom dzieje się krzywda - reaguj natychmiast!

Przyjmujemy zgłoszenia z Poznania i okolic. Możesz napisać do nas e-maila lub zostawić nam wiadomość na messengerze. czekamy również na telefon od ciebie. współpracujemy z policją, strażą miejską i strażą gminną.